یکی از اصلی ترین اجزای وسیله نقلیه گیربکس آن میباشد که وظیفه ی انتقال نیروی تولیدی موتور به چرخ ها را بر عهده دارد. اگر شما هم از خودروی تویوتا استفاده میکنید در ادامه با ما همراه باشید ، در این مقاله قصد داریم نکات جامع و آموزنده ای را برای شما عزیزان ارائه دهیم.
گیربکس اتوماتیک تویوتا
در گیربکس های اتوماتیک تویوتا راننده با قرار دادن دسته دنده در حالت رانندگی شروع به حرکت میکند و وظیفه ی گیربکس در اینجا انتخاب گشتاور مناسب میباشد.
گیربکس اتوماتیک تویوتا از طریق سنسورهای مختلف همیشه بهترین حالت دنده را حس کرده و از ایجاد شوک و ضربه جلوگیری میکند.
عوامل خرابی گیربکس تویوتا
گیربکس های اتوماتیک از سال 1940 وارد عرصه ی اتومبیل شد که بسیاری از افراد گیربکس اتوماتیک را به گیربکس دستی ترجیح می دهند ولی در حالی که آسایش بیشتری را برای راننده فراهم میکند نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری نسبت به گیربکس دستی دارد.
تهران، تهرانپارس، خ هنگام، بالاتر از چهارراه استقلال، پلاک ۶۳۹/۲
مهمترین عمل در خرابی گیربکس اتوماتیک تویوتا تغییر در حالت های ناگهانی و شرایط نامساعد جاده میباشد که میتوانید با انجام این موارد از ایجاد خرابی گیربکس خودرو جلوگیری کنید :
از حرکت با دنده خلاص در سرازیری ها بپرهیزید.
روغن گیربکس را به طور مداوم چک کرده و از روغن های با کیفیت برای تعویض استفاده کنید.
اگر قصد قرار دادن خودرو در وضعیت دنده دستی را دارید حتما قبل از آن ترمز بگیرید.
در ترافیک های روان دنده را روی حالت دستی قرار دهید.
از خودرویتان به عنوان یدک کش استفاده نکنید.
از رینگ و لاستیک های استاندارد استفاده کنید زیرا استفاده از رینگ و لاستیک غیراستاندارد به گیربکس صدمه وارد میکند.
علائم خرابی گیربکس اتوماتیک تویوتا
ازمهمترین مواردی که در جلوگیری از خرابی گیربکس تویوتا میتوان به آن اشاره کرد ، تعویض به موقع و اصولی روغن گیربکس میباشد. در این قسمت قصد داریم علائمی که خرابی گیربکس را به ما هشدار میدهد به شما عزیزان معرفی کنیم.
چند نمونه از علائمی که خرابی گیربکس اتوماتیک را به ما هشدار میدهند عبارتند از :
نشت روغن : نشت روغن بیشتر به دلیل شکاف در قسمتی از گیربکس میباشد که اگر به موقع این مشکل برطرف نگردد سبب ایجاد مشکلات دیگری خواهد شد.
بوی سوختگی : گرم شدن بیش از حد گیربکس و یا سوختن روغن گیربکس باعث ایجاد بوی سوختگی در خودرو میشود.
صداهای عجیب غریب : اگر در هنگام توقف یا دنده خلاص صداهای غیرطبیعی به گوشتان رسید حتما در اسرع وقت به یک تعمیرگاه تویوتا مراجعه کنید.
چراغ چک : یکی ازدلایل روشن شدن چراغ چک موتور میتواند مربوط به سیستم انتقال قدرت یا همان گیربکس خودرو باشد.
سیستم کامپیوتری در خودروهای دنده اتوماتیک به گونه ای طراحی شده ، که براساس میزان فشار پای راننده بر روی پدال تشخیص میدهد که چه زمانی دنده باید عوض شود ولی در خودروهای دنده دستی خود راننده باید تشخیص دهد که چه زمانی وضعیت دنده را تغییر دهد.
در دفترچه ی راهنمای هر خودرویی میزان دور موتور برای تغییر وضعیت دنده ذکر شده است که در بیشتر خودروها ، تعویض دنده باید بین دور موتور 3 تا 4 هزار صورت میگیرد ، حال اگر تغییر وضعیت دنده هنگامی صورت گیرد که دور موتور پایین است و خودرو توانایی لازم برای ادامه حرکت را ندارد اصطلاحا “دنده مرده” نامیده میشود.
زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک تویوتا
زمان دقیق تعویض روغن گیربکس اتوماتیک تویوتا داخل دفترچه راهنمای خودرو ذکر شده است که معمولا به ازای هر 50 هزار کیلومترحرکت میباشد ، ولی اگر خودرو در شرایط نامساعد جاده ای اعم از رانندگی در کوهستان باشد زودتر از زمان مقرر باید اقدام به تعویض روغن نمود.
بهترین روغن گیربکس دارای چه ویژگی هایی میباشد؟
انتخاب روغن گیربکس مناسب و با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است. از ویژگی های روغن گیربکس مناسب میتوان به مقاومت و پایداری بالا ، کف نکردن روغن ، به اندازه کافی سیال (گرانروی) بودن و… اشاره کرد.
نحوه بررسی روغن گیربکس اتوماتیک
برای بررسی و کنترل روغن گیربکس اتوماتیک ابتدا موتور خودرو را در حالت روشن نگه داشته سپس سیخ گیج را بیرون بیاورید و با دستمال تمیز آن را پاک کرده و مجدد داخل جایگاه قرار داده و بیرون بیاورید اکنون میزان بالا آمدن روغن روی سیخ گیج را بررسی کنید اگر میزان روغن تا بالای خط دومی روی سیخ آمده و رنگ روغن شفاف و قرمز است ، روغن مشکلی ندارد در غیراینصورت روغن گیربکس باید تعویض گردد.
تقه زدن گیربکس اتوماتیک
تقه زدن گیربکس اتوماتیک دلایل گوناگونی دارد که از اصلی ترین دلایل آن تغییر وضعیت دنده و سرعت نامناسب هنگام رانندگی میباشد. و اما موارد دیگری نیز در تقه زدن گیربکس اتوماتیک تاثیر دارد که در اینجا چند نمونه از آنها را برای شما عزیزان مطرح میکنیم :
شل شدن اتصالات گیربکس : یکی از دلایل تقه زدن گیربکس اتوماتیک شل شدن اتصالات گیربکس است که باعث تقه زدن گیربکس میگردد.
خراب شدن سوپاپها : اگر سوپاپهای جعبه دنده دچار مشکل شود روان سازی گیربکس اتوماتیک به دلیل تحت فشار قرار گرفتن به درستی انجام نمیشود و باعث تقه زدن گیربکس اتوماتیک میگردد.
عملکرد نادرست روغن گیربکس : وظیفه اصلی روغن در گیربکس روان کاری آن میباشد و چنانچه روغن آلوده شده باشد عمل روان کاری به درستی انجام نشده و باعث ایجاد تقه در گیربکس میگردد.
خراب شدن شیر رادیاتور گیربکس : سیستم خنک کننده گیربکس اتوماتیک به وسیله ی شیر رادیاتور کنترل میشود و در صورتی که شیر رادیاتور گیربکس دچار مشکل گردد حرارت گیربکس بالا رفته که عمل تقه زدن گیربکس را به همراه دارد.
حجم روغن گیربکس اتوماتیک تویوتا
میزان روغن مورد نیاز برای گیربکس اتوماتیک تویوتا بین 7 تا 9 لیتر میباشد که با توجه به عملکرد خودرو معمولا پس از طی 50 تا 60 هزار کیلومتر تعویض میگردد.
در این متن سعی کردیم نکات جامع و کاملی در رابطه با گیربکس اتوماتیک تویوتا ارائه دهیم تا شما عزیزان بتوانید از آن استفاده نموده و با خیال راحت رانندگی کنید. هدف تعمیرگاه تویولند جلب رضایت شما میباشد. در صورت مطالعه مقاله اگر با مشکلی مواجه شدید ، با تعمیرگاه تویولند تماس گرفته و در اسرع وقت پاسخ سوال خود را دریافت کنید و در صورت نیاز برای تعمیر گیربکس اتومات برند تویوتا خود به مجموعه مراجعه فرمایید.