تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مزدا در شرق تهران
ابرشرکت مزدا ، به عنوان یکی از تولید کنندگان خودرو وابزارآلات در سال 1920 در ژاپن توسط جوجیرو ماتسودا تاسیس گردید.
گیربکس چیست؟
هر خودرویی برای حرکت نیاز به یک عامل تولید کننده نیرو و یک سیستم انتقال نیرو دارد ، موتور وظیفه ی تولید نیرو و گیربکس وظیفه ی انتقال نیرو از موتور به چرخ ها را برعهده دارد. گیربکس یکی از مهمترین اجزای هر خودرو محسوب میگردد و این امکان را برای راننده فراهم میکند که در شرایط متفاوت خودرو را با سرعت های مختلف کنترل کند.
قطعات تشکیل دهنده گیربکس اتوماتیک مزدا
گیربکس اتوماتیک مزدا دارای قسمت های مختلفی بوده که هر قسمت وظیفه ی خاصی بر عهده دارد در ادامه به چند مورد از آن میپردازیم.
- پمپ روغن : پمپ روغن معمولا در بلوک سیلندر قرار دارد که وظیفه ی آن انتقال روغن موتور از مسیرهای مختلف به قسمت های پیشرانه است. پمپ روغن دارای دو چرخ دنده میباشد که در داخل پوسته ی پمپ قرار دارد که یکی از چرخ دنده ها روی محور هرز گرد گردان و دیگری روی محور اصلی قرار دارد.
- باند گیربکس اتوماتیک : باندهای گیربکس از جنس فولاد بوده که نوعی قفل کننده گیربکس اتوماتیک محسوب میشود در واقع فشاری که از سوی سوپاپها به سیلندر وارد میشود باعث حرکت پیستون و وارد شدن فشار به باندها میگردد که قسمت هایی از چرخ دنده ها را قفل میکند.
- فیلتر روغن گیربکس اتوماتیک : در گیربکس های اتوماتیک از روغن گیربکس جهت روانکاری و خنک کنندگی قسمت های داخلی گیربکس استفاده میشود. گاهی ممکن است با وجود روغن گیربکس ، قطعات داخلی گیربکس دچار خوردگی شوند که این عمل ممکن است باعث ورود ذرات ریز مخرب به داخل گیربکس گردد ، نقش اصلی فیلتر روغن گیربکس جداسازی این ذرات مخراب از روغن گیربکس میباشد.
- ساعت گیربکس : ساعت گیربکس یا بلوک هیدرولیک نیز یکی از انواع قسمت های گیربکس اتوماتیک بشمار میرود که تمام کانال های روغن گیربکس در آن قرار دارد. درساعت گیربکس اتوماتیک ، فشارفنرها سبب تغییر مکان سوپاپها میگردد که باعث کنترل توربین ها ، سرورها و ضریب دنده در گیربکس میشود زیرا تغییر مکان سوپاپها باعث تغییر جهت و فشار روغن گیربکس میشود.
تماس بگیرید: ناطقیان 09122686411
روغن گیربکس اتوماتیک مزدا
یکی ازمواردی که سبب میگردد عمر مفید گیربکس اتوماتیک مزدا کاهش یابد ، عدم تعویض به موقع روغن گیربکس است. در واقع روغن گیربکس مایعی لغزنده میباشد که دو وظیفه مهم یعنی خنک کنندگی و روانکاری قطعات داخل گیربکس را بر عهده دارد در نتیجه شما باید در زمان مقرر نسبت به تعویض روغن گیربکس خودروی خود اقدام کنید.
زمان دقیق تعویض روغن گیربکس اتوماتیک مزدا داخل دفترچه راهنمای آن ذکر شده است ولی معمولا به ازای هر 60 هزار کیلومتر حرکت ، روغن باید تعویض گردد.
مشکلات رایج گیربکس اتوماتیک مزدا
همانطور که گیربکس اتوماتیک مزدا یکی ازحیاتی ترین اجزای خودرو بشمار میرود ، تعمیر و نگه داری از آن نیز نیاز به توجه ویژه ای دارد. در اینجا میخواهیم چند نمونه از مشکلات رایجی را که ممکن است برای گیربکس اتوماتیک مزدا اتفاق بیافتد ، ذکر کنیم.
روشن شدن چراغ اخطار : روشن شدن چراغ اخطار خودرو دارای دلایل گوناگونی میباشد ، یکی از این دلایل به خرابی گیربکس اتوماتیک مزدا برمی گردد به این صورت که سیستم انتقال دارای سنسورهای بی شماری است که وظیفه ی این سنسورها تشخیص مشکلات در گیربکس میباشد ، این سنسورها سیگنال هایی را به سیستم رایانه ای خودرو منتقل کرده و به این ترتیب سیستم رایانه ای متوجه مشکل میشود و چراغ اخطار خودرو روشن میگردد.
لرزش خودرو هنگام حرکت : ازجمله مشکلاتی که در خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک همچون مزدا ممکن است اتفاق بیفتد ، خرابی توربین های گیربکس اتوماتیک میباشد که این خرابی باعث لرزش خودرو در هنگام حرکت میگردد.
صدای زوزه کشیدن خودرو : صدای زوزه کشیدن خودرو نیز دارای دلایل گوناگونی است که در اینجا به چند مورد از آن میپردازیم .هنگامی که در چرخ دنده های خودرو هر گونه آسیبی چون ساییدگی و یا شکستگی ایجاد گردد باعث ایجاد صدای زوزه در خودرو میشود. کمبود روغن گیربکس و خرابی بلبرینگ های گیربکس اتوماتیک نیز از دلایل دیگر زوزه کشیدن خودرو میباشد.
شما باید برای تشخیص علت زوزه کشیدن خودرو به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید که تعمیرگاه تویولند میتواند مناسب ترین گزینه برای شما باشد.
کمبود روغن گیربکس و یا نشت آن : کمبود روغن گیربکس اتوماتیک و یا نشت آن میتواند منجر به مشکلاتی همچون ، مشکل در تغییر وضعیت دنده ، گرم شدن بیش از حد گیربکس و در نتیجه خرابی گیربکس میگردد.
توربین گیربکس اتوماتیک چیست و چه وظیفه ای بر عهده دارد؟
توربین گیربکس یا مبدل گشتاور ، روغن گیربکس را جهت انتقال نیرو از موتور به گیربکس پمپاژ میکند و در واقع رابطی میان موتور و گیربکس است. توربین گیربکس یا مبدل گشتاور بخشی از وظایف کلاچ را نیز بر عهده دارد و این امکان را به راننده میدهد که در هنگامی که خودرو در وضعیت دنده و در حال حرکت است بدون افت ناگهانی دور موتور متوقف شود.
ضعف و کندی هنگام حرکت ، روغن ریزی پشت پمپ ، ایجاد خوردگی در دهانه پمپ روغن و… از علائم و نشانه های خرابی توربین گیربکس اتوماتیک میباشد.
در صورت مشاهده ی علائم و نشانه های فوق اقدامات زیر را انجام داده تا مانع از خرابی اجزای دیگر گیربکس شوید :
- در سریع ترین زمان ممکن به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید.
- میزان روغن گیربکس را بررسی کنید.
- شیر برقی خودرو را بررسی کنید.
- در هنگام توقف در ترافیک های طولانی خودرو را در حالت پارک قرار دهید.
همانطور که در قسمت های مختلف این صفحه اشاره شد ، گیربکس یکی از قسمت های مهم هر خودرو بشمار میرود. تعمیرگاه تویولند مفتخر است با سال ها تجربه ، خدمات گوناگونی در زمینه گیربکس خودرو به شما ارائه دهد. شما میتوانید با مراجعه به وبسایت و یا تماس ، با ما در ارتباط باشید.
خدمات دیگر تویولند