چک کردن لنت های ترمز خودرو
۰۴
دی

چگونگی چک کردن لنت های ترمز خودرو

چک کردن لنت های ترمز خودرو ، نه تنها برای حفظ سلامت خودرو، بلکه برای ایمنی شما به عنوان راننده یا سرنشین نیز ضروری است. به زبان ساده، ترمزهای خودروی شما ابزاری هستند که به وسیله آن می‌توانید سرعت اتومبیل را کاهش داده یا آن را متوقف کنید. برای اطمینان از اینکه اتومبیل شما می‌تواند با ایمنی کافی متوقف شود، به این نکات برای زمان و چگونگی کنترل لنت های ترمز خود توجه کنید.

چک کردن لنت های ترمز خودرو

چه وقت باید ترمزهایتان را چک کنید

هیچ زمان بندی دقیقی برای زمان تعویض لنت‌‌های ترمزتان وجود ندارد. این مطلب به این معناست، که بهتر است به صورت مداوم لنت‌‌های ترمز اتومبیل تان را چک کنید، تا از میزان استهلاک یا خوردگی آنها با خبر شوید. در حالت کلی، میزان استهلاک لنت‌‌های ترمز به این بستگی دارد که به طور معمول کجا و چگونه رانندگی می‌کنید. برای مثال، چنانچه در نواحی شهری رانندگی می‌کنید، لنت ترمزتان زودتر از حالتی که در نواحی جاده ای یا روستایی رانندگی می‌کنید مستهلک می‌شود؛ دلیل آن نیز توقف و آغاز به حرکت متناوب ناشی از ترافیک سنگین شهری است.

چه نزد مکانیک حرفه ای بروید و چه بررسی‌‌های مربوط به حفظ و نگهداری را خود انجام دهید، معمولاً توصیه می‌شود هر بار که چرخ‌‌های جلو و عقب را با هم عوض می‌کنید لنت‌‌های ترمز را نیز چک کنید (تقریبا هر شش ماه). همچنین بد نیست که کتابچه راهنمای خودرو را مطالعه کنید یا با یک تعمیرکار حرفه ای در مورد زمانبندی چنین کنترل‌‌هایی مشورت کنید.

چطور ترمز اتومبیل خود را چک کنید

خوشبختانه، لنت‌‌های ترمز طوری طراحی شده اند تا زمانی که نیاز به چک شدن یا تعویض دارند، به صورت واضحی به شما اخطار یا سیگنال دهد. در زیر به چند نمونه از راه‌‌های بررسی و کنترل ترمز‌‌هایتان اشاره می‌کنیم:

کنترل ترمزها در حین رانندگی

در اینجا به چند روش برای آگاهی از شرایط ترمز اتومبیلتان و اینکه آیا زمان کنترل آن فرا رسیده اشاره می‌کنیم.

  • به صدای ترمز خودروی خود گوش کنید. لنت‌‌های ترمز طوری طراحی شده اند، که به عنوان نشانه ای برای اخطار اولیه برای زمان تعویض صدا تولید کنند. این صدای معمولا شبیه صدای ساییده شدن دو فلز بر روی یکدیگر است. این صدا معمولا با استهلاک ترمز های خودرو افزایش می‌یابد. اگر پس از بررسی و تعویض ترمز همچنان این صدا حین ترمز گرفتن شنیده می‌شود، احتمالا نیاز به تنظیمات یا تعمیر دیگری دارید.
  • به لنت ترمز و فرمان خودروی خود توجه کنید. هنگامی‌که لنت‌‌های ترمز مستهلک شده اند، هنگام ترمز گرفتن در لنتها یک لرزش احساس می‌شود. لرزش فرمان خودرو در هنگام ترمز گرفتن نیز نشانه ای از مشکلات مرتبط با لنت ترمز است.
  • به روشن شدن چراغ اخطار نیز توجه کنید. اگر در حین رانندگی چراغ اخطار ترمز روی داشبورد اتومبیل روشن شود، احتمالا روغن ترمزتان کم شده. در چنین مواقعی باید هرچه سریعتر ترمزهای اتومبیلتان را چک کنید.

اگر نگرانید که آیا سیستم ترمزتان به درستی کار می‌کند یا خیر، باید هر چه سریعتر خودرو توسط یک تعمیرکار حرفه ای معاینه شود. تویولند آماده خدمت رسانی به شماست.

چک کردن لنت های ترمز خودرو

کنترل چشمی لنت های ترمز

شما می‌توانید با چشم غیر مسلح نیز ترمز هایتان را چک کنید تا نشانه واضحی از پارگی یا آسیب در آن نباشد. زمانی که خودرو خاموش است و در حالت پارک قرار دارد، این نکات را برای بررسی چشمی لنت ترمزهایتان انجام دهید:

  • به چرخ‌‌ها نگاه کنید. تجمع گرد و غبار بر روی ترمز‌‌ها، نشانه معمولی از استهلاک عادی آنهاست. اگر متوجه شدید که چرخ‌‌هایتان از حالت معمول آلوده تر یا پاکیزه تر هستند، ممکن است بخواهید ترمز هایتان را بررسی کنید.
  • لنت‌‌های ترمز را مشاهده کنید. در خیلی از مدلهای خودرو، می‌توان لنتها را از بین رینگ چرخ‌‌ها مشاهده کرد. به آنها نگاه کنید تا ضخامت آنها را تخمین بزنید. اگر بسیار باریک به نظر برسند (کمتر از 0.6 سانتی متر)، احتمالا به تعویض نیاز دارند. برخی لنتهای ترمز در مرکز خود یک شکاف دارند که به عنوان شاخص یا نشانگر عمل می‌کند. به شکاف نگاه کنید، اگر از بین رفته پس احتمالا نیاز دارید تا لنت ترمز را تعویض کنید.

چه وقت باید لنت های ترمز را تعویض کنید

برخی از نشانه‌‌ها و علائمی که نشانگر این هستند که زمان تعویض لنت‌‌ها فرا رسیده عبارت اند از:

  • ارتعاشات و لرزش‌‌های پدال ترمز.
  • فاصله توقف طولانی تر از حد معمول.
  • وقتی ترمز می‌گیرید پایتان بیش از حد معمول پایین می‌رود.
  • زمانی که ترمز می‌گیرید اتومبیل به یک سمت منحرف می‌شود.

اگر نمی‌خواهید لنت‌‌های ترمزتان را خودتان چک کنید، اتومبیلتان را نزد یک تعمیرکار حرفه ای یا نمایندگی معتبر ببرید تا این کار را برایتان انجام دهد. تعویض لنت ترمز های مستهلک نه تنها باعث افزایش ایمنی اتومبیلتان می‌شود، بلکه با پیشگیری یا کاهش احتمال تصادفات جزئی، منجر به صرفه جویی در هزینه‌‌ها در دراز مدت نیز می‌گردد.