5 چراغ هشدار مهم بر روی داشبورد خودرو شما
۲۷
خرداد

پنج چراغ هشدار دهنده مهم بر روی داشبورد خودرو شما

خودروهای مدرن یک مسیر طولانی را برای بهبود تجربه رانندگی طی نموده اند.‌ خودرو ها با دارا بودن سیستم هایی با صفحه لمسی تا خودرو هایی برای رانندگی با استفاده از سیستم GPS، از مدل اولیه خود فاصله زیادی پیدا کرده اند. یکی دیگر از پیشرفت های بزرگ که در طول تاریخ توسعه خودرو ایجاد شده است، توانایی خودروها برای برقراری ارتباط مستقیم با شما، به عنوان راننده است.

به طور دقیق تر، می توان گفت که هنگامی که یک مشکل برای خودروی شما رخ می دهد، یک خودرو مدرن به صورت بسیار بهتری قادر است به شما بگوید که چه مشکلی برای خودرو اتفاق افتاده است. این اعلام خرابی خودرو، از طریق چراغ های هشداردهنده موجود بر روی داشبورد خودرو شما، نمایش داده می شود. این موضوع مهم است که بدانید هر نور چراغ هشدار دهنده داشبورد به چه معنی است. حتی مهم تر از آن این موضوع است که بدانید هنگام مشاهده هر نور چراغ هشداردهنده بر روی داشبورد، باید چه کاری انجام بدهید.

ما در این مقاله فقط مطالب مربوط به موضوع فوق را بیان خواهیم نمود. ما در این مقاله معنای 5 مورد از مهمترین چراغ های هشداردهنده بر روی داشبورد خودرو را بیان می کنیم و همچنین توجه شما را به این به این موضوع جلب می کنیم که هر یک از این چراغ ها به هنگام روشن شدن به چه معنا می باشند.

1- فشار روغن موتور کم شده است

  • چراغ هشداردهنده در مورد فشار روغن موتور چگونه به نظر می رسد؟

این چراغ هشدار دهنده معمولاً به صورت یک روغندان به سبک قدیمی می باشد. این چراغ هشداردهنده معمولاً به رنگ قرمز است، اما در بعضی از خودرو ها ممکن است به رنگ زرد مایل به قهوه ای، یا نارنجی پر رنگ باشد.

5 چراغ هشدار مهم بر روی داشبورد خودرو شما

  • روشن شدن این چراغ هشدار دهنده به چه معنی است؟

ما به دو دلیل تصمیم گرفتیم که مطلب خود را با توضیح در مورد این چراغ هشداردهنده شروع کنیم. اولاً، این چراغ، یکی از چراغ هایی است که اغلب به صورت اشتباه برداشت می شود. این موضوع بدین معنی است که هنگامی که این چراغ هشداردهنده در داشبورد خودرو روشن می شود، بسیاری از رانندگان مطمئن نیستند که این چراغ دقیقاً به چه معنی است، و بنابراین قادر به انجام اقدامات صحیح برای رفع این مشکل نمی باشند.

دومین دلیل که ما مقاله خود را با این چراغ شروع می کنیم، این واقعیت است که این چراغ یکی از جدی ترین چراغ های هشدار دهنده است که شما می توانید در یک خودرو مدرن با آن برخورد کنید. باید توجه داشت که این هشدار در مورد یک مشکل جدی است و نباید نادیده گرفته شود.

بسیاری از افراد تصور می کنند که روشن شدن این چراغ هشداردهنده به معنای کم بودن روغن موتور خودرو است. هرچند که ممکن است اینگونه باشد، اما هر بار روشن شدن این چراغ هشدار دهنده، لزوماً به معنای کم بودن روغن خودرو نیست. در واقع آنچه که ممکن است رخ داده باشد، بروز یک مشکل در پمپ روغن یا فیلتر روغن است.

  • در این حالت چه کاری باید انجام داد؟

این کار سختی است، زیرا عدم انجام اقدامات صحیح بعد از روشن شدن چراغ هشدار دهنده فشار روغن، می تواند باعث بروز آسیب جدی به خودرو گردد.

آنچه که ما در این مورد پیشنهاد می کنیم، این است که اگر این چراغ هشداردهنده روشن شد، سریعاً خودرو خود را بررسی کنید. خودرو خود را به مدت یک یا دو هفته استفاده نکنید، آن را به یک تعمیرگاه ببرید، یا اگر می دانید باید دنبال چه مسئله ای باشید، خودتان آن را بررسی کنید.

اگر خودتان خودرو را بررسی می کنید، به یاد داشته باشید که ممکن است اضافه کردن یک قوطی روغن موتور تازه به سیستم، برای رفع این مشکل کافی نباشد. شما باید سیستم کامل روغن موتور، شامل پمپ و فیلتر روغن را نیز بررسی کنید.

 

2- چراغ هشدار دهنده در مورد فشار باد لاستیک خودرو

  • این چراغ هشدار دهنده چه شکلی است؟

این چراغ هشدار دهنده در وسایل نقلیه مختلف، به شکل های متفاوتی می باشد، اما معمولاً بر روی بعضی از این چراغ های هشدار دهنده یک تصویر لاستیک خودرو روشن خواهد شد.

5 چراغ هشدار مهم بر روی داشبورد خودرو شما

  • روشن شدن این چراغ به چه معنی است؟

در واقع، با توجه به اهمیت فشار باد لاستیک خودرو، این موضوع بسیار تعجب برانگیز است که مدتی طول کشید تا سنسورهای فشار باد لاستیک خودرو به قطعات استانداردی از کیت خودرو های مدرن تبدیل شوند.

اگرچه، فشار صحیح باد لاستیک خودرو برای انجام عملکرد ایمن و کارآمد لاستیک بسیار مهم است، اما در واقع، از نظر کارایی خودرو، یک لاستیک خودرو که به طور صحیح باد نشده باشد باعث می شود که مقدار زیادی از سوخت خودرو شما به هدر برود. از نظر ایمنی، اگر لاستیک های خودرو به خوبی باد نشده باشند، در هنگام ترمز کردن خودرو، عملکرد صحیحی ندارند و همچنین ممکن است رانندگی با خودرو را مشکل تر کنند.

بنابراین، یک لاستیک خودرو با باد کم، در تمام مدت رانندگی مشکل ساز است و هر چه دیرتر به این موضوع توجه کنید، پول بیشتری برای بنزین های تلف شده هنگام رانندگی هزینه خواهید کرد. خوشبختانه رفع این مشکل بسیار آسان است.

  • در این مورد، چه کاری باید انجام داد؟

اولین کاری که شما باید انجام دهید، بررسی مشکل لاستیک خودرو است. آنچه شما در این بررسی مشاهده می کنید، تأثیر بزرگی بر روی نحوه انجام تعمیرات خودرو شما خواهد داشت.

بسیاری از خودرو ها نه تنها هشدار لازم را در مورد فشار کم باد لاستیک های خودرو به شما می دهند، بلکه به شما می گویند که کدام یک از لاستیک ها دچار اشکال شده است. این موضوع می تواند یک ویژگی واقعاً منظم و صرفه جویی در وقت شما باشد. در مورد آسیب دیدن آج و دیواره لاستیک، بررسی بصری انجام دهید. در صورتی که دیواره لاستیک خراب شده باشد، تعمیرات کمی برای رفع این مشکل وجود دارد و احتمالاً شما باید لاستیک های جدید خریداری نمایید.

اگر آج لاستیک خودرو آسیب دیده است، شما می توانید با استفاده از مواد مربوط به تعمیر لاستیک نسبت به رفع این مشکل اقدام نمایید. معمولاً مواد لزج و چسبناک مخصوص این کار از طریق یک والو به درون لاستیک تزریق می شوند. هنگامی که این مواد وارد لاستیک شدند، سفت می شوند و هر سوراخ کوچک درون لاستیک را نیز مسدود می کنند.

خدمات تعمیرگاه تخصصی کیا

 

3- چراغ هشداردهنده بررسی موتور خودرو

  • چراغ هشداردهنده بررسی موتور خودرو چه شکلی است؟

یکی از مهم ترین چراغ های هشدار دهنده موجود بر روی داشبورد، چراغ هشداردهنده بررسی موتور خودرو است. این چراغ در تمام وسایل نقلیه یکسان است و ظاهر آن نیز توجه رانندگان را به یک اندازه جلب می کند. این چراغ هشداردهنده مانند یک تصویر ساده از یک مجموعه موتور خودرو به نظر می رسد.

5 چراغ هشدار مهم بر روی داشبورد خودرو شما

  • این چراغ هشداردهنده به چه معنی است؟

همانطور که اشاره کردیم، این چراغ احتمالاً یکی از مهم ترین چراغ های هشداردهنده در مورد موتور خودرو است و به نظر می رسد دو دلیل متفاوت در این رابطه وجود دارد. دلیل اول، این واقعیت است که این چراغ هشداردهنده می تواند نشان دهنده بروز بعضی از مشکلات بسیار جدی در موتور خودرو شما باشد.

دلیل دوم این است که این چراغ، نشان دهنده مشکلات بسیار زیادی در مورد موتور خودرو است. این چراغ هشداردهنده می تواند نشان دهنده یک مشکل واقعاً جدی باشد، یا می تواند بیانگر یک مسئله ساده باشد که به خودی خود برطرف خواهد شد.

ممکن است یک مسئله ناشناخته برای موتور خودرو رخ داده باشد و این موضوع چیزی است که بدترین حالت ممکن را برای موتور خودرو ایجاد می نماید.

  • در این حالت چه کاری باید انجام داد؟

در صورتی که این چراغ هشداردهنده بر روی صفحه نمایش داشبورد خودرو روشن شود، ارائه مشاوره خاص در این مورد دشوار است. همانطور که در بالا بیان شد، مسائل بسیار زیادی در این مورد وجود دارد که شما باید در مورد این چراغ هشداردهنده به دنبال علائم دیگری باشید تا مشکل اصلی را پیدا کنید.

به عنوان یک قاعده بسیار کلی، اگر این چراغ هشداردهنده چشمک می زند، یک مشکل در سیستم خروج دود خودرو ایجاد شده است که به احتمال زیاد مربوط به خرابی مبدل کاتالیزوری خودرو است. در این حالت، مدت بیشتری با خودرو خود رانندگی کنید، تا مبدل کاتالیزوری بتواند ذرات کربنی موجود در مسیر اگزوز را گرم کند و آنها را از درون خودرو خارج کند.

اگر با انجام این کار، مشکل چراغ هشداردهنده چشمک زن حل نشد، یا اگر این چراغ هشداردهنده به جای چشمک زدن، به صورت ثابت روشن ماند، این موضوع نشاندهنده این است که ممکن است یک مشکل جدی تر در مورد خودرو شما باعث روشن شدن این چراغ هشداردهنده شده باشد. در این صورت، خودرو را برای بررسی سیستم ASAP، نزد یک تعمیرگاه ببرید.

 

4- وجود مشکل در سیستم برق خودرو

  • این چراغ هشداردهنده چه شکلی است؟

این چراغ هشداردهنده معمولاً شبیه به یک باتری خودرو است. این چراغ معمولاً قرمز است و به صورت ثابت روشن می شود، بدین معنی که این چراغ چشمک نمی زند.

5 چراغ هشدار مهم بر روی داشبورد خودرو شما

  • روشن شدن این چراغ هشداردهنده به چه معنی است؟

آیا این نظریه درست است که یک چراغ هشدار دهنده که به نظر می رسد مانند باتری است، مشکل باتری را نشان می دهد؟ به طور کلی این نظریه درست است، با این حال، به نام این چراغ هشداردهنده توجه نمایید.

این چراغ هشداردهنده، به عنوان یک چراغ در مورد وجود مشکل در باتری نامیده نمی شود، بلکه این چراغ هشداردهنده به عنوان یک چراغ هشدار در مورد خطای سیستم الکتریکی نامیده می شود. این موضوع بدان معنی است که هنگامی که این چراغ هشداردهنده بر روی داشبورد خودرو روشن می شود، وجود مشکل در هر نقطه از سیستم شارژ الکتریکی، را به صورت برجسته نشان می دهد.

  • در این حالت چه کاری باید انجام داد؟

این موضوع مهم نیست که کدام یک از اجزای برق خودرو دچار مشکل شده اند؛ این چراغ به معنای وجود مشکل در سیستم شارژ خودرو است. این موضوع به خودی خود یک مشکل جدی است، زیرا احتمالاً به این معنی است که باتری خودرو به طور صحیح شارژ نمی شود یا به آن آسیب وارد شده است که در این صورت ممکن است باطری به خوبی شارژ نشود.

به طور طبیعی شما نمی توانید موتور خودرو را با یک باتری بدون شارژ استارت بزنید، بنابراین، وجود اشکال در سیستم شارژ الکتریکی خودرو، می تواند باعث شود که شما نتوانید موتور خودرو را استارت بزنید، و بنابراین، خودرو شما بدون حرکت باقی می ماند.

هنگامی که این چراغ هشداردهنده روشن می شود، باید سریعاً خودرو را بررسی نمود. اگر این چراغ هشداردهنده روشن شود، به نزدیکترین تعمیرگاه بروید یا با نمایندگی سازنده خودرو خود تماس بگیرید تا این مشکل را تشخیص دهد و در اسرع وقت آن را برطرف کند.

اگر شما خودتان می خواهید خودرو را تعمیر کنید، فوراً به منزل برگردید و از دستورالعمل های مربوطه برای تعمیر خودرو خود پیروی نمایید.

 

5- چراغ هشداردهنده در مورد دمای سیستم خنک کننده موتور خودرو

  • این چراغ هشداردهنده چه شکلی است؟

این چراغ هشدار دهنده مانند دماسنجی است که درون مایع فرو رفته است. در اینجا میله دماسنج نشان می دهد که خطوط عمودی از چند خط موج دار دور می شوند. توصیف این موقعیت با کلمات دشوار است،  اما با کمی دقت متوجه معنای آن خواهید شد.

5 چراغ هشدار مهم بر روی داشبورد خودرو شما

  • روشن شدن این چراغ هشداردهنده به چه معنی است؟

این چراغ هشداردهنده برخلاف بعضی دیگر از چراغ های هشداردهنده که در اینجا ذکر شد، به شکل مستقیم روشن می شود. اگر دمای سیستم خنک کننده موتور به دمایی بالاتر از حداکثر دمای کار برسد، در این صورت چراغ هشداردهنده در مورد دمای خنک کننده موتور، در صفحه داشبورد خودرو روشن می شود.

این چراغ هشداردهنده، از نظر عملی به چه معنی است؟ این چراغ بدین معنی است که موتور خودرو شما بیش از حد گرم می شود.

  • در این حالت چه کاری باید انجام داد؟

در این حالت، موضوع کمی پیچیده تر است، زیرا دلایل بسیار زیادی برای گرم شدن بیش از حد موتور خودرو وجود دارد. این چراغ به خودی خود، هیچگونه دلیلی را در این مورد نشان نمی دهد، و تنها واقعیت ساده دراین مورد، گرمای بیش از حد موتور خودرو است.

آنچه که بیشتر این موضوع را پیچیده می کند، این واقعیت است که دسترسی به موتورهای مدرن بویژه هنگامی دشوار است که شما فقط کاپوت خودرو را بالا می زنید و به درون موتور نگاه می کنید. بنابراین اگر در هنگام رانندگی این چراغ روشن شود، پیشنهاد می کنیم در یک مکان امن توقف کنید. هنگامی که توقف نمودید، کاپوت خودرو را بالا بزنید. این کار باعث می شود که موتور خودرو سریع تر خنک شود.

اگر بخار از زیر کاپوت خودرو بیرون می آید، بسیار مراقب باشید. قبل از باز کردن کاپوت خودرو صبر کنید تا این بخار خارج شود، در غیر این صورت ممکن است دچار سوختگی شوید. هنگامی که دمای خنک کننده خودرو به حد طبیعی برگردد، این چراغ هشداردهنده نیز خاموش می شود.

سپس، خودرو را به خانه ببرید، تا حد امکان به آرامی رانندگی کنید و پس از خنک شدن کامل موتور، مسئله گرم شدن بیش از حد موتور خودرو را بررسی کنید.

منبع